گلستان میزبان مهربان

زرین گل روستای زیبا در شهرستان علی آبادکتول

روستای زرین گل

روستای زرین گل روستایی بسیار زیبا و سرسبز با جنگل هایی بکر و دست نخورده که چهار فصل آن واقعاً دیدنی است. مردم آن غالباً کشاورز هستند و محصول اصلی آن‌ها برنج می‌باشد. روستای زرین گل از چهار طرف توسط کوه‌های سرسبز احاطه شده که مهم‌ترین آن‌ها قلعه میران است که در شرق قرار دارد. داخل روستا دو چشمه بزرگ و همچنین دو رودخانه دارد که یکی از شمال و دیگری از غرب روستا می‌گذرد. دهنه زرین گل از ۸ آبادی تشکیل شده است و زرین گل بزرگترین روستای دهنه و در کوهپایه قرار دارد. بقیه روستاها کوه‌نشین هستند با مردمی خون‌گرم و مهربان که اکثراً به دامداری و کشاورزی اشتغال دارند.

روستای زیبا و سرسبز زرین‌گل با جمعیتی حدود ۲۰۰۰ نفر در ۱۰ کیلومتری شهرستان علی‌آباد کتول قرار دارد. این روستا از ۴ جهت جغرافیایی توسط کوه‌ها احاطه شده و در آن میان همچون نگینی می‌درخشد. شغل اصلی مردم این آبادی کشاورزی و دامداری می‌باشد. برنج زرین‌گل به خاطر آب و هوای مناسب آنجا یکی از مرغوب‌ترین و پرفروش‌ترین نوع برنج در منطقه کتول می‌باشد.

در کتاب تاریخ کتول از سرخ محله که در مسیر گنبد _ علی‌آباد قرار دارد به عنوان محل سکونت مردم زرین‌گل در گذشته یاد شده است. در حدود ۸۰۰ سال پیش در زمانی که مردان آبادی در ییلاق به سر می‌بردند (مکان فعلی روستای مایان) قوم یموت (یکی از اقوام ترکمن) به روستا حمله کرده و تمام ساکنین را قلع و قمع می‌کنند. به‌طوری که تمام آبادی به واسطه خون به رنگ سرخ درآمده و پس از آن آنجا را سرخ محله نامیدند. افراد بازمانده به مکان فعلی زرین‌گل کوچ کرده و در آنجا به گذران زندگی پرداختند.

این روستای زیبا دو شهید بزرگوار تقدیم انقلاب کرده است. شهید حسن تخم افشان، شهید سبزعلی تخم افشان.

از مکان‌های دیدنی زرین‌گل می‌توان به قلعه خانه (در گذشته محلی بود برای نگهبانی، قلعه به معنای آگاه کردن مردم به وسیله دود و آتش برای جلوگیری از حمله احتمالی)، کوه سنگ برنجه، نسام آرام، نازکو، آبشار اوتره، آبشار اوشرشر، آبشار چلم، تپه پچاس و چشمه زرین‌گل که در وسط آبادی قرار دارد و در قدیم از آب آن به عنوان آب شرب روستا استفاده می‌شد، اشاره کرد.

طوایف: تخم افشان، حاج بهرامی، رنگرز، میرزاخانی، استامهدی و … از دیرباز در این آبادی ساکن بوده‌اند.

در گذشته، چشمه روستای زرین‌گل بسیار بزرگ بوده و در حدود ۱۰ متر وسعت و ۳ تا ۵.۲ متر عمق داشته است. این چشمه، در تابستان‌ها آبی سرد و در زمستان‌ها، آبی گرم همراه با بخار داشته است؛ آب این چشمه، هم برای استفاده مردم و حیوانات بوده و هم برای کشاورزی و شالیکاری.

داستانی محلی درباره این چشمه وجود دارد که شاید شنیدنش از زبان اهالی روستا لطف دیگری داشته باشد؛ می‌گویند در روستای زرین‌گل فردی به نام محمدقلی عرب، طی ماه محرم، برای عزای امام حسین (ع) از این چشمه آب می‌آورد. روزی به او خبر می‌دهند که خانه‌ات آتش گرفته است، اما وی به خاطر علاقه بسیار به امام حسین (ع) به کار خود ادامه داده و می‌گوید که سر و جانم فدای حسین (ع). ناگهان بارانی شدید شروع به باریدن می‌کند و آتش خانه محمدقلی خاموش می‌شود.

چرا به روستای زرین‌گل برویم؟

روستای زرین‌گل، با طبیعت سرسبز و جنگل‌های بکر، یکی از زیباترین روستاهای استان گلستان است. این روستا در ۱۰ کیلومتری شهرستان علی‌آباد کتول قرار دارد و از چهار طرف توسط کوه‌های سرسبز احاطه شده است. چشمه زرین‌گل، که در وسط روستا قرار دارد، در گذشته منبع اصلی آب شرب و کشاورزی بوده و داستان‌های محلی جذابی درباره آن نقل می‌شود. زرین‌گل دارای آبشارهای زیبا مانند اوتره، اوشرشر و چلم، تپه پچاس و چشمه‌های متعدد است که محیطی آرام و دل‌نشین برای گردشگران ایجاد می‌کنند. شغل اصلی مردم روستا کشاورزی و دامداری است و برنج زرین‌گل به دلیل کیفیت بالا، معروف و پرفروش است.

این روستا با تاریخ غنی و فرهنگ اصیل، دو شهید بزرگوار به نام‌های حسن تخم‌افشان و سبزعلی تخم‌افشان را به انقلاب تقدیم کرده است. اگر به دنبال آرامش، طبیعت دست‌نخورده و تجربه‌ای متفاوت از زندگی روستایی هستید، روستای زرین‌گل مقصدی فراموش‌نشدنی است.

عکس خود را با دیگران به اشتراک بزارید...

عکس خود را بارگذاری نمایید